Perkant 2 ar daugiau prekių pristatymas visoje Lietuvoje nemokamas!

Sezoninės daržovės su buivolės pieno mocarela ir CBD Bagna Cauda

Pavasarį rūsyje užsilikusius šakniavaisius ir moliūgus keičia žalios gėrybės: žirniai, špinatai ar šparagai. Iš jų kviečiame pasigaminti nuostabų vegetarišką patiekalą ramiai vakarienei su CBD terapija. Tai sveikas ir visom prasmėm lengvas itališkas receptas, inspiruotas Piedmonto regiono. Šiam kartui renkuosi savojinio kopūsto lapą, saliero šaknies kampą ir keletą šviežių smidrų, bet iš esmės čia tiktų bet kas.

Bagna Cauda - ekscentriškai skambantis padažas, pilamas ant garintų ar apvirtų daržovių. Tradiciškai jis daromas su ančiuviais, bet vietoje jų šįkart naudoju kaparėlius bei, žinoma, CBD kanapių žiedus. Čia tobulai tiks 3 gramai Potpourri, tačiau galima naudoti ir Tea žiedus, jų kiekį padidinant iki 5 gramų.


 Ingredientai dviems porcijoms:

* 50 ml alyvuogių
aliejaus

* kubelis (~20g)
sviesto

* 3g Lynx Cannabis
Potpourri žiedų

* 3-4 skiltelės česnako

* šaukštas kaparėlių

* 1/2 citrinos

 


 * žiupsnis šviežiai
grūstų juodųjų pipirų

* keletas petražolės
lapelių

* šaukštas druskos

* 2 kopūsto lapai

* 8 smidrai

* 1/2 nedidelės saliero
šaknies

* 1 gab. buivolės pieno
mocarelos

 

  1. Į prikaistuvį dedame sviestą, aliejų, susmulkintus kanapės žiedus ir ant silpnos ugnies viską pakaitiname apie 10 minučių. Atidedame į šoną ir leidžiame kanapėms brinkti bei atiduoti viską, kas geriausia.
  2. Kol kanapės brinksta, užsikaičiame puodą vandens ir jam užvirus sudedame druską bei nuluptą, stambiai supjaustytą saliero šaknį. 
  3. Kanapėms išbrinkus, jas nukošiame. Sviesto ir aliejaus mišinį dedame atgal ant ugnies ir jame kepiname smulkiai sukapotą česnaką. Jam pradėjus ruduoti, patraukiame prikaistuvį nuo ugnies ir sudedame kaparėlius, 1/2 citrinos žievelės, sultis, pipirus ir kapotas petražoles. Bagna Cauda paruošta!
  4. Salieras jau turėtų būti išviręs. Neperverdam! Į jį turi lengvai įsismeigti peilis, bet salieras neturi subyrėti. Į katilą su salieru keliauja stambiai supjaustytas kopūsto lapas ir nuskusti smidrai. Viskas paverda dar 1-2 minutes ir keliauja į rėtį, o tada - po lediniu vandeniu. 
  5. Daržoves nusausiname, dedame į lėkštę, plėšome mocarelą ir ant viršaus pilame CBD Bagna Cauda padažą

    Skanaus! 

Rašyti komentarą