Perkant 2 ar daugiau prekių pristatymas visoje Lietuvoje nemokamas!

Sezoninės daržovės su buivolės pieno mocarela ir CBD bagna cauda

Sveikas ir lengvas (visomis prasmėmis), vegetariškas ir Itališkas (Piedmonto inspiruotas) patiekalas ramiam vakarui su CBD. Bagna Cauda - ekscentriškai skambantis padažas pilamas ant garintų ar blančiruotų (apvirtų) daržovių. Tradiciškai jis daromas su ančiuviais, bet čia, vietoje jų, mes turime kaparėlius bei aišku - CBD kanapių žiedus.
Pavasaris toks metas kai sezoną baigia rūsyje užsilikę šakniavaisiai ir moliūgai, o juos keičia visokios žalios gerybės, kaip, kad žirniai, špinatai ar šparagai. Šį kartą aš naudoju Savojinio kopūsto lapą, saliero šaknies kampą ir keletą šviežių smidrų, bet iš principo čia tiktu beveik bet kas. Tuo tarpu renkantis kanapes, čia tobūlai tiks Lynx Cannabis Potpourri, o iš bėdos ir Tea žiedai. Tiesa, naudojant pastaruosius, jų kiekį reikėtų padidinti iki 5 gramų.


 Ingridientai (dviems!)

* 50ml alyvuogių aliejaus

* kubelis (~20g) sviesto

* 3g Lynx Cannabis Potpourri žiedų

* 3-4 skiltelės česnako

* šaukštas kaparėlių

* 1/2 citrinos

 


 * žiupsnis šviežiai grūstų, juodų pipirų

* keletas petražolės lapelių

* šaukštas druskos

* 2x kopūsto lapai

* 8x smidrai

* 1/2 nedidelės saliero šaknies

* 1x buivolės pieno mocarela

 

  1. Į prikaistuvį dedame sviestą, aliejų, susmulkintus kanapės žiedus ir ant silpnos viską pakaitiname apie 10 minučių, tada atidedame į šoną ir leidžiame kanapėms brinkti ir atiduoti viską ką geriausią.
  2. tuo tarpu užsikaičiame puodą vandens ir jam užvirus sudedame druską ir nuluptą bei stambiai supjaustytą saliero šaknį. 
  3. kanapėms išbrinkus, jas nukošiame ir jomis atsikratome. Sviesto ir aliejaus mišinį dedame atgal ant ugnies ir jame kepiname smulkiai sukapotą česnaką. Vos jiems pradėjus ruduoti, vėl patraukiame prikaistuvį nuo ugnies ir ten keliauja kaparėliai, 1/2 citrinos žievelė bei sultys, pipirai ir kapotos petražolės. Bagna Cauda ready!
  4. Dabar salieras turėtų būti išviręs. Tik neperverdam jo! - Turi lengvai įsismeigti peilis, bet jis neturi subyrėti. Į katilą su salieru keliauja stambiai supjaustytas kopūsto lapas ir nuskusti smidrai. Viskas paverda dar 1-2 minutes ir keliauja į rėtį, o tada po šaltu šaltu vandeniu. 
  5. Daržoves nusausiname, dedame į lėkštę, plėšome mocarelą ir ant viršaus pilame CBD Bagna Cauda padažą. 

Rašyti komentarą